úterý 28. dubna 2009
Právě teď
..máte poslední možnost nasbírat úžasně křupavé a šťavnaté zelené plody jilmu. Spěchejte, než dozrají a ztvrdnou. Je to salátek jedna báseň!
K.K. o plodech jasanu: "Tyjo, ten je! Kam se hrabe ptačinec žabinec.."
*******
Ve vyšších polohách ještě stihnete nevyrašený jasan. Loňské větvičky nastříhat, rozstříhat, usušit, opražit, uskladnit. Pak z nich vařit čaj, český ekvivalent kukichi.
Moc chutný a voňavý. Tak.. ..po našem.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
10 komentářů:
Začínám mít pocit, že si k tobě na návštěvu budu nosit svačinu a termosku :)
Z toho si nicnedělej, to já si nosím na návštěvy pořád...
No jo, ale já jsem ráda, když se můžu najíst, aniž bych potravu lovila.
No právě, že lovit nic nemusíš. Stačí žvýkat rostliny v besprostředním okolí. Teda pokud nejsi v Praze.
Tak a jsme u jádra problému ... Praha, já to pořád říkám, je tu moc lidí a tudíž jsou stromy rychle ožraný :)
Jediná šance je žrát to, o čem si všichni myslí, že je to nejedlé!!
Tak to mi zbývá pouze okusovat sebe :))
Heda: Tak za tenhle typ moc děkuju, stihla jsem, blahem zakvílela.
Jakto tak čtu, tak jsem o dost přišla. Nějaký jiný typ pro tuto dobu.
Heda: Kvituju, těším se na další! Jilm fakt překvapil.
čau na stromě :-)
Okomentovat